هدف از ساخت تلسکوپ ها کمک به مشاهده کیهان، کهکشانها، سحابیها، سیارهها و سایر اجرام آسمانی با وضوح و عمق قابل توجه است. سه نوع اصلی تلسکوپ(دوربین نجومی) عبارتاند از شکستی، بازتابی و ترکیبی که هر کدام بر اساس طراحی نوری شان «زیرگونه» خاص خود را دارند.
انتخاب تلسکوپ مناسب برای مبتدیان چالش برانگیز است، زیرا در حال حاضر در بازار انواع مدل ها از لحاظ ویژگی ها، تنظیمات نوری و محدوده قیمت وجود دارد. آیا بهترین تلسکوپ ها را میشناسید و میدانید که کدام یک با نیازهایتان مطابقت دارد؟ اگر دنبال پاسخ این سوال هستید، در این مقاله با ما همراه باشید تا با بهترین تلسکوپ های ۲۰۲۳ آشنا شوید.
تلسکوپ کامپیوتری سلسترون مدلNexStar 4SE
تلسکوپ سلسترون مدل NexStar 4SE برای مبتدی ها یک انتخاب عالی است. این دوربین نجومی عملکرد خوبی دارد و تصاویری واضح و درخشان میگیرد. همچنین یک کنترل کننده دستی بزرگ و ملموس دارد. اگرچه میدان دید این مدل کمی محدود است، مشکل بزرگی نیست. زیرا نرم افزار SkyAlign و سیستم GoTo یافتن اجرام را آسان میکند.
علاوهبر این، کنترل دستی این مدل ۹ سرعت چرخش مختلف فراهم کرده است که حرکات دقیق یا کاوش سریع آسمان شب را امکان پذیر میکند. مصرف انرژی این دوربین نجومی بسیار بالا است و توصیه میکنیم حتما از یک منبع تغذیه خارجی استفاده کنید. در غیر این صورت، یک بسته کامل باتریهای AA را بهسرعت تخلیه خواهد کرد. بهطور کلی، استفاده از این دوربین نجومی بسیار آسان است، تصاویر واضح و روشن تولید میکند و ویژگیهای متنوعی دارد که آن را به گزینه ای مقرون به صرفه تبدیل میکند.
تلسکوپ شکستی ۱۰۰ میلیمتری سلسترون مدل Inspire 100AZ
تلسکوپ سلسترون مدل Inspire 100AZ یک گزینه عالی برای مبتدیان و افرادی است که بودجه محدود دارند. این مدل ساختار محکمی دارد و ویژگی های کاربرپسند آن باعث شده است به راحتی قابل استفاده باشد. این دوربین رصدخانه با دیافراگم ۱۰۰ میلیمتری امکان دیدن اجرام آسمانی کمنور مانند کهکشان ها و سحابی ها را امکانپذیر میکند.
علاوهبر این، فاصله کانونی طولانی دارد که بزرگنمایی قابل توجهی را برای مشاهده دقیق سیاره ها و سایر اجرام نزدیک فراهم میکند. مدل Inspire 100AZ لوازم جانبی مختلفی دارد، از جمله یک جفت چشمی، یک چراغ قوه LED قرمز (برای حفظ دید در شب)، یک سینی لوازم جانبی، یک جوینده StarPointer Pro و یک آداپتور تلفن هوشمند برای عکاسی نجومی با گوشی.
تلسکوپ سلسترون AstroFi 102
دوربین نجومی سلسترون AstroFi 102 با طراحی سبک و قابل حمل بهراحتی راهاندازی میشود. این دوربین نجومی به برنامه SkyPortal مجهز شده است تا مکان یابی و شناسایی بیش از صد هزار جرم آسمانی تجربه بی نقصی باش..
دوبین نجومی AstroFi 102 دیافراگم بزرگ و فاصله کانونی طولانی دارد که نتیجه آن یک بزرگنمایی عالی است. همچنین، این دوربین نجومی میدان دید وسیعی دارد که آن را برای مشاهده خوشه های ستاره ای و سحابی ها مناسب میکند.
تلسکوپ ترکیبی سلسترون مدل NEXSTAR EVOLUTION 9.25
تلسکوپ NEXSTAR EVOLUTION 9.25 بدون تداخل یا نقص نوری در میدان دید این امکان را برایتان فراهم میکند تا آسمان شب را بهشکل خیرهکننده ای مشاهده کنید. پایه موتوردار این دوربین نجومی شامل یک باتری لیتیوم یون قابلشارژ با عمر ۱۰ ساعت است. این مدل لوازم جانبی متعددی از جمله نقطه یاب قرمز، آداپتور AC، کنترل دستی و چشمیهای ۱۳ میلیمتری و ۴۰ میلیمتری دارد.
پایه موتوری این دوربین نجومی امکان ردیابی اجسام را هنگام حرکت در آسمان فراهم میکند. همچنین، شبکه وای فای اختصاصی تعبیه شده در پایه این مدل این امکان را فراهم میکند که از طریق برنامه Celestron SkyPortal (قابل دانلود رایگان برای آیاواس و اندروید) به دستگاه متصل شوید و آن را کنترل کنید.
تلسکوپ Celestron Astro Fi 130
اگرچه Celestron Astro Fi 130 لزوما در رده تلسکوپ های مقرون به صرفه قرار نمیگیرد، نسبت به بعضی از دوربین های نجومی که معرفی کردیم قیمت مناسب تری دارد. این دوربین نجومی محکم ولی سبک است و از لحاظ سهولت حمل و نقل امتیاز خوبی میگیرد. همچنین، یک سه پایه ثابت، یک نقطه یاب قرمز و چشمی دارد. مدل Astro Fi 130 یک گزینه خوب محسوب میشود ولی در شرایط سرد ممکن است باتری خود را سریعتر تخلیه کند. بنابراین توصیه میکنیم یک منبع تغذیه اضافی بخرید.
تلسکوپ سلسترون مدل NexStar 8SE
سلسترون NexStar 8SE یک دوربین نجومی عالی با استفاده آسان و قدرت بالا است که امکان کاوش در اعماق فضا و عکاسی نجومی را فراهم میکند. مدل سلسترون NexStar 8SE لقب محبوب ترین تلسکوپ جهان را به خود اختصاص داده و پرفروش ترین تلسکوپ در سایت B&H Photo است.
این دوربین نجومی پوشش نوری StarBright XLT دارد و وضوح و کنتراست بی نظیر آن لذت مشاهده سیاره ها و ماه را دوچندان میکند. یکی از ویژگی های فوق العاده این مدل برای افراد مبتدی تور آسمان است که دوربین نجومی را بهصورت خودکار به سمت اجرام مختلف هدایت میکند.
تلسکوپ Sky-Watcher Skymax 127 SynScan AZ GoTo
اگر تازهکار هستید و بودجه محدودی دارید، دوربین نجومی Sky-Watcher Skymax 127 SynScan AZ GoTo را انتخاب کنید. از امکانات این مدل میتوان به لنز 2x Barlow با آداپتور دوربین، هدفیاب ۳۰ ×۶، سه پایه فولادی ضد زنگ و سینی لوازم جانبی اشاره کرد.
راهاندازی این دوربین نجومی بسیار ساده است و به لطف وزن ۱۸ کیلوگرم، آن را میتوانید بهراحتی حمل کنید. برای تامین برق دو گزینه دارید: استفاده از هشت باتری AA یا منبع تغذیه ۱۲ ولتی. از آن جایی که باتری ها در شرایط سرد خیلی سریع خالی میشوند، توصیه میکنیم از منبع تغذیه استفاده کنید.
تلسکوپ هوشمند Unistellar eQuinox 2
تلسکوپ هوشمند Unistellar eQuinox 2 جدیدترین و پیشرفتهترین محصول اضافهشده به مجموعه Unistellar است. این دوربین نجومی در مقایسه با مدل قبلی خود یعنی eQuinox، امکانات بیشتری دارد.
سهولت استفاده، دوام، سازگاری و کاهش آلودگی نور از ویژگیهای این تلسکوپ هوشمند است. پس از این که دوربین نجومی با استفاده از آسمان شب و حسگر تصویر داخلی بهطور خودکار تنظیم شد، میتوانید از برنامه همراه آن برای یافتن اجرام آسمانی مانند کهکشانها، خوشههای ستارهای، سحابیها و سیارهها استفاده کنید. این ویژگی برای کاربرانی که با آسمان شب یا صور فلکی آشنایی زیادی ندارند، عالی است.
تلسکوپ Vaonis Vespera Observation Station
تلسکوپ Vaonis Vespera کوچکترین و مقرون به صرفهترین تلسکوپ هوشمندی است که تا بهحال وارد بازار شده است. ویژگی متمایزکننده این دستگاه نداشتن چشمی است. در عوض تصاویر جذابی از آسمان شب میگیرد که آنها را با استفاده از اپلیکیشن موبایل Singularity میتوانید با پنج گوشی هوشمند یا تبلت به اشتراک بگذارید.
این دوربین نجومی ترکیبی از سه فناوری است: نرمافزار تشخیص الگوی ستاره، فناوری انباشت تصاویر زنده و یک اپلیکیشن با قابلیت استفاده آسان. هنگام روشن بودن، حسگر تصویر Sony IMX462 میتواند هدف را در پنج دقیقه شناسایی کند و در هر ۱۰ ثانیه یک عکس از آن بگیرد. اگرچه تصاویری که این دستگاه ارائه میدهد کمی ضعیف هستند، میتوان آن ها را با پردازش های بعدی بهبود بخشید.
تلسکوپ Unistellar eVscope 2
تلسکوپ eVscope 2 یک دستگاه دقیق است که شاید برای کاربران با تجربه که مدل های رایج را ترجیح میدهند جذاب نباشد. با این حال طراحی فوق العاده ای که دارد آن را به گزینه ای عالی برای عکاسانی تبدیل کرده است که میخواهند دنیای نجوم را کشف کنند.
Unistellar eVscope 2 با دوربین داخلی، طراحی مدرن و چشمی الکترونیکی یک قدم از تلسکوپ های سنتی جلوتر است. این مدل که دومین نسخه از سری eVscope است، امکانات قابل توجهی در مقایسه با مدل قبلی خود دارد.
ویژگیهایی مانند بازتابنده ۴.۵ اینچی (۱۱۴ میلیمتر) و نسبت کانونی f/3.9، این مدل را به گزینهای عالی برای رصد اجرام آسمانی مانند سحابی ها تبدیل کردهاند. راهاندازی ساده، طراحی شیک و رابط کاربری عالی اپلیکیشنهای گوشی هوشمند، از دیگر ویژگیهای Unistellar eVscope 2 است.
نتیجه
ما در این مقاله به ویژگی های تلسکوپ های مختلف پرداختیم و آنها را به شما معرفی کردیم تا در خرید تلسکوپ راحت تر و درست تصمیم بگیرید. زمانی که شما برای خرید تلسکوپ اقدام می کنید باید به این نکته برسید که چه امکاناتی را مد نظر دارید و با دوربین نجومی چه کاری می خواهید انجام دهید. خرید دوربین نجومی باید با اطلاهات کافی انجام شود تا انتخابی درست و دقیق انجام شود. شما می توانید با مراجعه به سایت آسمان شب اطلاعات دقیقی در مورد انواع تلسکوپ به دست آورید و همچنین خرید تلسکوپ را با خیالی راحت در سایت ما انجام دهید.
منبع: سایت موسسه طبیعت آسمان شب و بهترین تلسکوپ های 2023
:: برچسبها:
تلسکوپ سلسترون ,
سلسترون ,
تلسکوپ ,
تلسکوپ اشمیت-اسگرین ,
کهکشان ,
خوشه های ستاره ای ,
,
:: بازدید از این مطلب : 314
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2